12 dkg zabpehely 10 dkg aszalt gyümi, én most csak vörös áfonyát tettem bele 4 ek méz 1 banán leturmixolva Pici citromlé Kevés vanília aroma 3 dkg dióbél 3 dkg szezámmag
A diót összetörtem, a magokat külön-külön megpirítottam, a zabpelyhet is (kb 2 perc), nem kell, hogy megbarnuljon. Egy tálba borítottam mindet, összevágtam a gyümölcsöt, összekevertem, rácsurgattam a mézet, a leturmixolt banánt, amihez mar hozzákevertem a citromlevet és a vanília aromát. Az egészet összekevertem, egy gáztepsire szilikonos sütőpapírt tettem, a közepére halmoztam az egészet, evőkanál hátuljával elegyengettem. A recept szerint 1,5 cm vastagság a jó, én kb 1 cm-re csináltam. 175 fokon alsó-felső sütéssel kb 30 perc kell neki, de figyeld, én lejjebb vettem, nagyon barnult a széle és az alja. De így is nagyon finom lett. Kiadós nagyon, lezárt dobozban 1 hétig is eláll, azt mondják. Nálam nem volt idő az eltarthatóság tesztelésére :)