Hozzvalk:
1 nagy pohr tejfl
1 nagy uborka
3-4 gerezd fokhagyma
s
bors
Elkszts:
Az uborkt megmossuk, mert n nem szoktam meghmozni az uborkt a tzatzikihez, mert szeretem, ha van egy kis szne. Lereszelem a nokedliszaggat htuljn, beszom. Flreteszem, hagy engedjen levet. A tejflt egy lezrhat tlba teszem, szrok bele st, de nem tl sokat, htha az uborkt tlsztam, nmi borsot, fokhagymanyomval belenyomom a 3 gerezd fokhagymt, ha apr gerezdek s szereted j fokhagymsat, mehet 4 gerezd. Az egszet jl sszekeverem, ha az uborka kiengedte a levt, jl kinyomkodom s a fszeres tejflhz adom. Belekeverem az uborkt is, lefedve a htbe teszem, hogy jl tjrjk az zek. nmagban is remek, de akar kretknt is megllja a helyt.
J tvgyat!
|