Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl
1 nagy uborka
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, mert én nem szoktam meghámozni az uborkát a tzatzikihez, mert szeretem, ha van egy kis színe. Lereszelem a nokedliszaggató hátulján, besózom. Félreteszem, hagy engedjen levet. A tejfölt egy lezárható tálba teszem, szórok bele sót, de nem túl sokat, hátha az uborkát túlsóztam, némi borsot, fokhagymanyomóval belenyomom a 3 gerezd fokhagymát, ha apró gerezdek és szereted jó fokhagymásat, mehet 4 gerezd. Az egészet jól összekeverem, ha az uborka kiengedte a levét, jól kinyomkodom és a fűszeres tejfölhöz adom. Belekeverem az uborkát is, lefedve a hűtőbe teszem, hogy jól átjárják az ízek. Önmagában is remek, de akar köretként is megállja a helyét.
Jó étvágyat!
|