Hozzávalók:
25 dkg túró
1 tojás
1 kis poharas natúr joghurt helyette tejföl is jó
5dkg olvasztott vaj
5 ek. zabpehely (apritani szoktam botmixerrel)
8-10 szem édesítő tabletta összetörve (ízlés szerint adagold)
pici citromlé
kis fahéj
csipetnyi só
Elkészítés
A zabpelyhet a botmixerrel aprítom, így aki nem rajong a zabpehelyért, akár észre sem veszi míg el nem árulod neki, hogy mit evett. A túrót egy tálban villával összetöröm, hozzáadok mindent a zabpehely kivételével, jól elkeverem, majd a zabpelyhet is hozzáadom, újra ól elkeverem. Ha túl lágynak tűnik, enyhén folyósnak adhatsz hozzá még egy kis zabpelyhet vagy tedd hútőbe kb. 10-15 percre. Kapcsold be a sütőt közepes hőfokra. Két kanál segítségével halmozd őket egy sütőpapírral bélelt tepszire. 20-30 perc alatt megsül, nagyon finom puha marad másnapra is.
|