Hozzávalók 2 adaghoz:
2*15 dkg halfilé (fagyasztott, mire kiolvad picit veszít a súlyából)
3 teáskanál (tk) oliva olaj (szezámolajat használtam)
1tk méz
2 tk soja szósz
feketebors
1/2-1 tk őrölt gyömbér
1/2 szárított koriander (kihagytam)
szezámmag
40 dkg párolt zöldség (pl. brokkoli) vagy valamilyen saláta köretnek
Elkészítés:
Keverd össze az szezám olajat a mézzel, soja szósszal, borssal, gyömbérrel és a korianderel. Kend meg a kiolvasztott halszeletek egyik oldalát, tedd hűtőbe 15-20 percre. Utána fordítsd meg a halat, kend meg a másik oldalát is, majd tedd hűtőbe újabb 15-20 percre. Vedd ki a halat a hűtőből, tedd át egy másik tányérra, szórd meg minden oldalát szezámmaggal. süsd vagy grillezd meg a halat -oldalanként néhány perc. Tálald párolt zöldséggel / zöldségekkel vagy salátával.
Jó étvágyat!
A receptet itt találtam
|