Kókuszgolyó
Száraz hozzávalók:
30dkg zabpehely (én ledaráltam liszt állagúra)
20dkg kokuszreszelek
2 evőkanál natúr kakaó (én soványat használtam)
Nedves hozzávalók:
kb 70-75 dkg alma
édesítő ízlés szerint (én kb 40 cseppet tettem bele)
2 teáskanál rumaroma
kávé ízlés szerint, én 2-3 adagot tettem bele
Meghámozom az almát, lereszelem az apró lukú reszelőn, hozzákeverem a többi nedves hozzávalót.
Másik tálba összekeverem a száraz hozzávalókat, a kókuszreszelék 3/4-ét a többi kell a forgatáshoz, végül az egészet összekeverem, összegyúrom. Hagyom állni 40-50 percet, majd nedves kézzel golyókat formálok a masszábol és kókuszreszelékbe forgatom. Azonnal fogyasztható. Hűtőben elább, lezárt dobozban nem szárad ki. Nekem 89 golyó lett ebből az adagból.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|